Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα
Δοκίμασε μια φορά να μην κάνεις το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στη μέση παστίτσιο. Ετοίμασε μια κλασική ιταλική κόκκινη σάλτσα και απόλαυσε την καθώς βρίσκει διέξοδο μέσα από τα ζυμαρικά σου!
• 1 πακέτο μπουκατίνι
Δοκίμασε μια φορά να μην κάνεις το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στη μέση παστίτσιο. Ετοίμασε μια κλασική ιταλική κόκκινη σάλτσα και απόλαυσε την καθώς βρίσκει διέξοδο μέσα από τα ζυμαρικά σου!
• 1 πακέτο μπουκατίνι
• 3-4 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 300 γρ. ντοματίνια σε τσαμπί
• Λίγη ζάχαρη
• 1/4 του φλιτζάνιού τοματοχυμό συμπυκωμένο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• Μπαλσάμικο ξύδι
• Αλάτι, πιπέρι
• Ρίγανη, φασκόμηλο
• Λίγο μπούκοβο
• Παρμεζάνα
Βάλε τα ντοματίνια καθαρισμένα και πλυμένα σε ένα ταψί, πασπάλισε με λίγη ζάχαρη, αλάτι, ρίγανη και φασκόμηλο
Ψήσε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά να πάρουν χρώμα και να μελώσουν. Κράτησε 2-3 ολόκληρα για το σερβίρισμα
Ξεφλούδισε τα υπόλοιπα όσο είναι ζεστά και λιώσε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με αλατοπίπερο
• 300 γρ. ντοματίνια σε τσαμπί
• Λίγη ζάχαρη
• 1/4 του φλιτζάνιού τοματοχυμό συμπυκωμένο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• Μπαλσάμικο ξύδι
• Αλάτι, πιπέρι
• Ρίγανη, φασκόμηλο
• Λίγο μπούκοβο
• Παρμεζάνα
Βάλε τα ντοματίνια καθαρισμένα και πλυμένα σε ένα ταψί, πασπάλισε με λίγη ζάχαρη, αλάτι, ρίγανη και φασκόμηλο
Ψήσε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά να πάρουν χρώμα και να μελώσουν. Κράτησε 2-3 ολόκληρα για το σερβίρισμα
Ξεφλούδισε τα υπόλοιπα όσο είναι ζεστά και λιώσε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με αλατοπίπερο
Την ίδια ώρα βάλε το τηγάνι να κάψει και φρυγάνισε το μπέικον χωρίς λάδι να γίνει τραγανό. Αφαίρεσε και κράτησε στην άκρη
Πρόσθεσε ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήσε με μια ιδέα μπαλσάμικο. Άφησε το αλκοόλ του ξυδιού να εξατμιστεί
Στη συνέχεια πρόσθεσε το τοματοχυμό και το μπούκοβο. Άφησε την σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά
Βάλε τώρα τα ζυμαρικά σου σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κράτησε ένα ποτηράκι του κρασιού από το νερό τους
Όταν είναι έτοιμα ρίξε μαζί με το νερό που κράτησες στη σάλτσα. Στο τέλος πρόσθεσε και τη σάλτσα από τα ντοματίνια
Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα
Πρόσθεσε ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήσε με μια ιδέα μπαλσάμικο. Άφησε το αλκοόλ του ξυδιού να εξατμιστεί
Στη συνέχεια πρόσθεσε το τοματοχυμό και το μπούκοβο. Άφησε την σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά
Βάλε τώρα τα ζυμαρικά σου σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κράτησε ένα ποτηράκι του κρασιού από το νερό τους
Όταν είναι έτοιμα ρίξε μαζί με το νερό που κράτησες στη σάλτσα. Στο τέλος πρόσθεσε και τη σάλτσα από τα ντοματίνια
Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα
tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου