Νόστιμη κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και άνηθο
Μία διαφορετική κολοκυθόπιτα για να δοκιμάσετε.
• 1 ½ κ. κολοκυθάκια
Μία διαφορετική κολοκυθόπιτα για να δοκιμάσετε.
• 1 ½ κ. κολοκυθάκια
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
• 4 αυγά
• 7κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 200γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
• Ελαιόλαδο
•Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα αλατίζετε και τα βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι για 30-40’ για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζετε τα κολοκυθάκια σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τη φέτα για το τέλος.
Ανακατεύετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού, και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε τη φέτα και το πιπέρι. Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε τον χυλό μέσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς για 40’. Όσο ψήνεται την πίτα φτιάχνετε το γιαούρτι. Σε 200 γρ. γιαούρτι, προσθέτετε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 ματσάκι άνηθο,αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε μ’ ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί. Αφήνετε το γιαούρτι στο ψυγείο και μόλις είναι έτοιμη η πίτα τη σερβίρετε με μία κουταλιά γιαούρτι.
jenny.gr
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
• 4 αυγά
• 7κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 200γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
• Ελαιόλαδο
•Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα αλατίζετε και τα βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι για 30-40’ για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζετε τα κολοκυθάκια σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τη φέτα για το τέλος.
Ανακατεύετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού, και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε τη φέτα και το πιπέρι. Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε τον χυλό μέσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς για 40’. Όσο ψήνεται την πίτα φτιάχνετε το γιαούρτι. Σε 200 γρ. γιαούρτι, προσθέτετε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 ματσάκι άνηθο,αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε μ’ ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί. Αφήνετε το γιαούρτι στο ψυγείο και μόλις είναι έτοιμη η πίτα τη σερβίρετε με μία κουταλιά γιαούρτι.
jenny.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου