Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

μπουρεκάκια με κιμά



Λαχταριστά μπουρεκάκια με κιμά για τις καλοκαιρινές μπυρίτσες. Στο φούρνο ή στο τηγάνι για πιο γρήγορα:
http://cretangastronomy.blogspot.gr/2013/06/blog-post_16.html


Το ίδιο νόστιμα στο τηγάνι ή στο φούρνο! 

 

Βιαστικές αναρτήσεις, αναπάντητα σχόλια, αδιάβαστα emails , βιαστικά περάσματα από φιλικά blogs χωρίς σχολιασμούς,  τρέξιμο, τρέξιμο , τρέξιμο… Και δεν έχει τελειώσει. Ζόρικες μέρες , πολλές δουλειές.


Ζητώ συγνώμη απ’ όλες τις φίλες και τους επισκέπτες του blog που αφήνω πολλά σχόλια αναπάντητα, αλλά και από τις φίλες foodbloggers που ενώ περνώ και βλέπω τις νοστιμιές τους, σπάνια σχολιάζω. Ελπίζω να μη κρατήσει για πολύ αυτή η πίεση…


Τα μαγειρέματα όμως, μαγειρέματα! Όλο και κάτι φτιάχνω γιατί η κουζίνα και η κατσαρόλα λειτουργούν χαλαρωτικά και ψυχοθεραπευτικά.  Όσο κουρασμένη κι αν είμαι , στην κουζίνα ξαναζωντανεύω.








Το φαγητό, το γλυκό, το ζυμάρι, η πίτα δεν παύει να είναι δημιουργία.  Και η δημιουργία κάνει καλό στην ψυχολογία μας όταν αφορά πράγματα που μας αρέσουν. Ξέρω ότι πολλές φίλες το καταλαβαίνουν αυτό που λέω γιατί το νοιώθουν κι αυτές…


Ας μη μακρηγορώ όμως. Τα σημερινά μου μπουρεκάκια -θα μπορούσα να γράψω πολλά για το όνομα και την προέλευσή του, αλλά είπαμε, δεν υπάρχει χρόνος αυτό τον καιρό-  είναι ένα πεντανόστιμο finger food που μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε μπουφέ, στη θέση μιας πίτας σ’ ένα τραπέζι, στη βεγγέρα με μπυρίτσες.  


Μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο αλλά επειδή ο κιμάς είναι ήδη μαγειρεμένος, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο και να έχουμε σε πολύ λίγο χρόνο έτοιμο ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι.

Υλικά:

400- 500gr κιμά μοσχαρίσιο
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 2-3 μικρότερα
½ κούπα κρασί
1 κούπα τριμμένη ντομάτα και 1 κουταλιά πελτέ ή 1 κούπα πολτό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
3 φρυγανιές τριμμένες
10-11 φύλλα κρούστας για πίτες
1/3 κούπας ελαιόλαδο +1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
(προαιρετικά) για το φύλλο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Επί το έργον:

 Δείτε την εκτέλεση στο κατατοπιστικό βίντεο μας! Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεό μας!

https://www.youtube.com/watch?v=BFi_xcYMp3Y 

 

συνέχεια

https://www.cretangastronomy.gr/2013/06/mpourekakia-kima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις