Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Christina Tsamoura
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82
Νηστίσμο κέικ με αμύγδαλα και σταφίδες
Υλικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, χοντροκομμένη
- 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές, ανάμεικτες
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτετε στο μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας το νερό, το πορτοκάλι, τις σταφίδες και την αμυγδαλόψιχα.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Το ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου για 45’-55’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου