Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Klio Kabouri
Κοπεγχάγη
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας πολύ λεπτό
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
- 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό, τριμμένη κανέλα
- 6 αυγά
- λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- το ξύσμα και ο χυμός από 1 λεμόνι
- Για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- ο χυμός και η φλούδα από ½ λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5-6 γαρίφαλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚ C. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, το κονιάκ, το αμύγδαλο, τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα σφιχτή και τα προσθέτετε στο μείγμα με το αμυγδάλο και τη φρυγανιά ανακατεύοντας με ελαφρές κινήσεις.
- Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 22x36 εκ. και στρώνετε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας το καθένα με αρκετό βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Απλώνετε μέσα στο ταψί το μείγμα και το σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα αλειμμένα με βούτυρο.
- Περιχύνετε το γλυκό με το υπόλοιπο βούτυρο και το χαράζετε σε λωρίδες που να μην φτάνουν ως τον πάτο. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνετε για 50’ λεπτά . Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
- Για το σιρόπι, βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 5’-6’ λεπτά, κατόπιν αφαιρείτε την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη φλούδα λεμονιού και περιχύνετε το γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου