Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία της Αννα Μοροζινη.
 
Αννα Μοροζινη προς ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ (συνταγή που άρεσε ιδιαίτερα στην πρώην βασίλισσα Φρειδερίκη -από την κ.Γεωργία στην κουζίνα της μαμά μου )ΥΛΙΚΑ :..τέσσερα ποτήρια λάδι καλό να μη μυρίζει .,1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ,1 ποτήρι του λικέρ ούζο ή κονιάκ, 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ,2 κουταλάκια σόδα ,1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη ,και ένα γαρύφαλλο σκόνη ,1 ποτήρι αλυσίβα ,αλεύρι όσο πάρει να μην είναι πολύ μαλακή η ζύμη .Να είναι μέτρια .Δεν κάνουμε μπισκότα .ΑΛΥΣΙΒΑ :γίνεται ως εξής :Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 κουταλιές σούπας γεμάτες από καθαρή στάχτη (αν δεν βρείτε ,βάλτε μπαικιν ενα φακελάκι )Την αφήνουμε να κατακαθήσει και σουρώνομε με προσοχή .ΓΕΜΙΣΗ :κόψτε καρύδια χοντροκοπανισμένα .σουσάμι καβουρντισμένο απαλά ,κανέλα ,γαρύδαλλο ,λίγο ανθόνερο , σταφίδες άσπρες περασμένες από μηχανή του κιμά (αν δεν έχετε κόψτε τις από βραδύς μικρά κομματάκια )και μερικά γλυκά κουταλιού -ότι έχετε και αυτά στραγγισμένακαι κομμένα απο βραδύς .ΣΙΡΟΠΙ :2 φλυτζάνια ζάχαρη ,2 φλ.μέλι 1 γλ.νερό .ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη ,και προσθέστε τα άλλα υλικά και τόσο αλεύρι να το ''πιεί''σιγά-σιγά ,ώστε να γίνει μια μέτρια ζύμη .Σε λεκανη έχετε την γέμιση .Ανοίγετε σαν πιτούλα και βαζετε μέσα λίγη γέμιση .Τυλίχτε και γυρίστε τις μυτούλες .Ψήστε σε 180 β.για 20λεπτά περίπου (ώσπου να ροδίσουν )και μετά κρύα τα βουτάτε για λίγο σε βραστό σιρόπι .Πασπαλίζετε με καρύδια ,σουσάμι ,κανελα που έχετε χώρια .ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις