Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο. ·
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Konstantina Athanasiou
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/item/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%BF
Υλικά
- ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο: 300 γρ.
- φρέσκο σπανάκι: 1 κιλό
- ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
- κρεμμύδια φρέσκα: 4 ψιλοκομμένα
- κρεμμύδι ξερό: 1 μικρό, ψιλοκομμένο
- σκόρδο: 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια
- άνηθος: 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
- χυμός λεμονιού: 3-4 κουταλιές της σούπας
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβετε. Μέσα σε κατσαρόλα σοτάρετε στο μισό λάδι τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε 3΄-4΄. Ρίχνετε κατόπιν το σπανάκι και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας 1΄-2΄.
- Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και 3 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, 40΄-45΄. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα αλατοπιπερώνετε το σπανακόρυζο. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου