Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Cheesecake με τυρί

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
Kahvaltı ve çay saatleriniz için pratik olduğu kadar sunumu ve lezzet ile dikkatleri üzerine toplayan puf puf kabaran yumuşacık poğaçayı şiddetle öneririm. Östelik sizi şaşırtacak kadar az malzemeyle işte tarifi.
.
Peynirli Sucuklu poğaça
Kullandığım ölçü:
➡️ 200 ml klasik su bardağı
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 paket instant toz maya
4 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
.
İçi için: sucuk ve kaşar peynir veya tercih ettiğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
.
Üzeri için: yumurta sarısı bir iki damla sıvı yağ ve susam çörek otu
.
Yapılışı: Karıştırma kabına şeker maya
ve ılık sütü alıp maya eriyene kadar 5-10 dakika beklettikten.Sonra diğer malzemeleri ilave edip tüm malzemelerin birbirine özleşip karışmasını sağlayıncaya kadar kulak memesi kıvamda bir hamur yoğurup üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde 8 bezeye bölüp yuvarlayıp sonra elinizle açıp içine peynir ve sucuktan arzu ettiğiniz miktarda koyup yuvarlayarak tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli tepsi veya uygun tepsisinin orta kısmına ilk poğaçayı koyup kalan poğaçaları onun etrafına dizip üzeri için bir iki damla sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpip tepsi mayası için dinlendirip önceden ısıtılmış 190°fırında puf puf kabarıp üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το τζούρα τζούρα αφράτο pogacayi που συλλέγει την προσοχή και τη γεύση όσο είναι πρακτικό για το πρωινό σας και το τσάι σας. Η συνταγή είναι η συνταγή με λιγότερα υλικά για να σας εκπλήξει.
.
Cheesecake με τυρί
Το μέτρο που χρησιμοποιώ:
200 ml κλασικό ποτήρι νερού
Συστατικά:
1,5 ποτήρια νερού ζεστό γάλα
1 νερό κούπες υγρό λάδι
1,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (αφαίρεση)
1 πακέτο άμεσης σκόνης μάγια
4 ποτήρια νερού και 1 κουταλιές της σούπας αλεύρι
.
Για το εσωτερικό: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουκάνικο και τυρί τσένταρ ή το υλικό που προτιμάτε.
.
Για πάνω από: ένα αυγό κρόκο δύο σταγόνες υγρό λάδι και σουσάμι ντόνατ χόρτο
.
Κατασκευή: μαγιά ζάχαρης στο ανάμειξη bowl
Και πήραν το ζεστό γάλα και το κράτησαν για 5-10 λεπτά μέχρι την μαγιά πριν. Στη συνέχεια, όταν προσθέτετε τα άλλα συστατικά και κάνετε όλα τα συστατικά να ταιριάζουν ο ένας στον άλλο, μπορείτε να έχετε μια ζύμη στο λοβό του αυτιού σας και να το καλύψετε για περίπου 1 ώρες. Όταν σε και roll 8 bezeye το μέγεθος της λεφτά ζύμης και μετά το ανοίγεις με το χέρι σου και το βάζεις στο ποσό που επιθυμείς τυρί και όλα, το βάζεις στο κάτω μέρος του χειροπέδες δίσκου ή στο μεσαίο μέρος του της Ο σωστός δίσκος, και οι υπόλοιποι μαγειρεύουν το σιρόπι αυγό για το σιρόπι σουσάμι και το μαγειρεύουν μέχρι να ψηθεί σαν ρόδι σε ένα προ-Θερμαινόμενο 190°firinda παφ παφ. Να χαίρεσαι το χρόνο σου




Τσίλι που κόβει πιπέρι τουρσί

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
ACILI DOĞRAMA BİBER TURŞUSU
Malzemeler:
-3 kg domates (ben bursa kullandım)
-5 adet kırmızı biber
-1/2 sivri biber
-1/2 cin biberi
-1 baş sarımsak
-1 demet maydonoz
-2 su bardağı sirke
-2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı kaya tuzu
Hazırlanışı: Domatesin kabuklarını soymadan kırmızı biberlerle birlikte robottan geçirip koyulaşana kadar kaynatın.
Sivri biber ve cin biberleri iri olacak şekilde sarımsakları ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Koyulaşan domatesleri ocaktan alıp sirke, sıvı yağ, şeker, tuz ve doğradığınız malzemeleri ekleyip karıştırıp kavanozlara doldurup ters çevirin ve soğuyunca serin yere koyup istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

Τσίλι που κόβει πιπέρι τουρσί

Συστατικά:
- 3 kg ντομάτα (χρησιμοποίησα μπούρσα)
- 5 κόκκινες πιπεριές
- 1/2 μυτερά πιπεριές
- 1/2 κινέζικο πιπέρι
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 τσαμπιά μαϊντανό
- 2 νερό ξύδι ξύδι
- 2 φλιτζάνια νερού υγρό λάδι
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού σκόνη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ροκ αλάτι
Προετοιμασία: Ηρεμήστε μέχρι η ντομάτα να φλούδες τα κοχύλια με το κόκκινο τσίλι, και θα μπορείτε να
Κόψε τα δόντια και τις κινέζικες πιπεριές για να είναι μεγάλες, και κόψε το σκόρδο και τον μαϊντανό για να είναι λεπτό.
Μπορείτε να πάρετε τις σκοτεινές ντομάτες από τη σόμπα και να προσθέσετε ξύδι, υγρό λάδι, ζάχαρη, αλάτι και κόψιμο υλικά και να το μείγμα με τα συστατικά και να το γυρίσετε ανάποδα και να το βάλετε σε

Να το χαίρεστε   



Αγγούρι τουρσί (τουρσί)

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
SALATALIK TURŞUSU (kornişon)
Merhabalar :)
Değerli ablam Cahide Sultanın tarifini deneyerek turşu yaptım.
Verdiğim ölçü 1lt lik kavanoz için kütür kütür turşu yemek istiyorsanız mutlaka deneyin derim :)
Malzemeler:
-400-500 gr kornişon
-1 çay bardağı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı limon suyu
-5-6 diş sarımsak
-sıcak su
Hazırlanışı:Salatalıkları yıkayıp uzun saplarını kesip kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak salatalıkları yerleştirin.
Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp salatalıkların üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 2-3 saat bekletin.
1 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)

Αγγούρι τουρσί (τουρσί)

Γεια σου εκει :)
Έφτιαξα πίκλες προσπαθώντας να βρω τη συνταγή για την πολύτιμη αδερφή μου, cahide σουλτάν.
Αν θέλετε να φάτε ένα τραγανό τουρσί τουρσί για ένα 1 lt βάζο του μέτρου που δίνω, θα έλεγα ότι

Συστατικά:
- 400-500 γρ πίκλες
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ξύδι
- 2 κουταλάκια του αλατιού
- 1 γλυκό κουτάλι της σκόνης ζάχαρης
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 5-6 δόντια σκόρδο
- ζεστό νερό
Όταν πλένεις το Hazirlanisi:Salataliklari και κόβεις το μακρύ κοτσάνι και βάζεις τα αγγούρια στο βάζο βάζοντας το σκόρδο στο βάζο
Μπορείς να ανακατέψεις ξύδι, αλάτι, ζάχαρη και λεμόνι αλάτι και να το γεμίσεις στα αγγούρια και να το γεμίσεις με βραστό νερό στο στόμα σου και να κλείσεις το στόμα σου και να το γυρίσεις ανάποδα και
Αφού περιμένεις 1 εβδομάδες στο δροσερό μέρος, μπορείς να το ανοίξεις και

Να το χαίρεστε   




απόλαυση

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
SADRAZAM LOKUMU
Malzemeler;
•4 yumurta
•1 su bardağı şeker (klasik)
•Yarım çay bardağı süt
•2 yemek kaşığı sıvıyağ
•1,5 su bardağı un(klasik)
•1 paket kabartma tozu
•Vanilya

KREMASI İÇİN
•3 yemek kaşığı tepeleme un
•1 yemek kaşığı nişasta
•4 yemek kaşığı şeker
•3 su bardağı süt
•1 yumurta sarısı
•1 limon rendesi
Üzeri için
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve sekeri en az 5 dakika yüksek devirde çırpın.Krema kıvamında olması önemli…
İçine sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökün.
Tepsiyi bi kaç kere sert bir zemine vurun hava kabarcıkları cıksın. 180 ° (önceden ısıtılmış) fırında 10-15 dk pişirin. (12 dakika içinde pişmiş oluyor zaten daha fazla kalması kırılması anlamına gelir çünkü)
Piştikten sonra 10 eşit parcaya bölüp arasına pişirilip soğutulmuş kremayı sürün minik rulolar yapın. Ruloları önce süte sonra hindistan cevizine bulayın…
Toparlanması ve dinlenmesi için en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis edilir .
Afiyet olsun

Πρωταρχική απόλαυση

Συστατικά ·
• 4 αυγά
• 1 νερό νερό ζάχαρη (classic)
• Μισά φλιτζάνια τσαγιού γάλα
• 2 κουταλιές της σούπας λάδι
• 1,5 νερό νερό (classic)
• 1 συσκευασίες ψήσιμο σκόνης
• Βανίλια

Για κρέμα

• 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι από αλεύρι
• 1 κουταλιές της σούπας άμυλο
• 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 3 νερό νερό γάλα
• 1 κρόκο αυγού
• 1 λέμον λέμον

Πάνω στο
• 3 νερό νερό γάλα
• 1 νερό νερό καρύδα

Προετοιμασία
Χειροκροτήστε τα αυγά και τη ζάχαρη τουλάχιστον 5 λεπτά στην υψηλή εποχή. Είναι σημαντικό να έχεις την κρέμα της κρέμας...

Πατήστε στον μεγάλο δίσκο του φούρνου, ο οποίος μπορεί επίσης να προσθέσει και άλλα υλικά στο εσωτερικό και να διαδώσει το χαρτί του πετρελαίου.

Χτύπα τον δίσκο μερικές φορές σε ένα σκληρό πάτωμα, άσε τις φυσαλίδες αέρα να βγουν. Cook 10-15° στο φούρνο με 180° (προ-Θερμαινόμενο). (μαγειρεύεται σε 12 λεπτά ήδη σημαίνει ότι έχει σπάσει για να μείνει περισσότερο γιατί)

Μετά την πίστα, μπορείτε να σπλιτ σε 10 ίσα κομμάτια και να κάνετε τα μικρά σας ρολά της κρέμας που μπορούν να γίνουν πριν το ρολό του roll, μπορείτε να βρείτε την καρύδα μετά το γάλα...

Σερβίρεται στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρες για να ανακάμψει και να ξεκουραστεί.

Να χαίρεσαι το χρόνο σου




η αρχαιότερη Ελιά

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Ενδεχομένως κάποιοι να διαφωνήσουν με τη βεβαιότητα του τίτλου, όπως για παράδειγμα στην Νάξο όπου κι εκεί καταγράφεται μια ελιά με χιλιάδες χρόνια στην πλάτη της.
 
Η αλήθεια πάντως είναι πως το ιερό δέντρο που βρίσκεται στο χωριό Βούβες του δήμου Κυλυμπαρίου στα Χανιά, διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις τον τίτλο της «αρχαιότερης ελιάς στον κόσμο».
Τα νούμερα της… ζαλίζουν: Περίμετρος κορμού 12,5 μέτρα, διάμετρος 3,64 μέτρα και εμβαδόν (κρατηθείτε) 11,45 τμ!
Η ηλικία της συγκεκριμένης ελιάς υπολογίζεται ανάμεσα στα 2.500 με 5.000 χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 1922 και με ενέργειες του νομαρχιακού συμβούλου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης με αρ. απ.105497/6459/1986 (656/ΤΒ/1986).



Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι το εξής: η πολυφημισμένη ελιά βρίσκεται πλέον μέσα στην αυλή της οικίας Καραπατάκη, γεγονός πάντως που δεν εμποδίζει εκατοντάδες επισκέπτες από το να την επισκεφθούν κάθε χρόνο.

Για όσους πάντως διατηρούν ακόμη τις αμφιβολίες τους, οφείλουμε να τονίσουμε το εξής: Ναι μεν η ηλικία του δέντρου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος ραδιενεργών ισοτόπων, αφού λόγω της μεγάλης ηλικίας του δέντρου δεν υπάρχει καρδιόξυλο, ωστόσο μπορεί να προσδιοριστεί από την περίμετρο του κορμού. Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άλλη καταγραφή δέντρου με ανάλογη περίμετρο…
Δείτε το βίντεο από παλαιότερη εκπομπή της  ΕΡΤ3:

https://www.youtube.com/watch?v=5Yq8e6-nTXM





Εύκολη πίτα με σόδα



Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
SODALI KOLAY BÖREK
Malzemeler:
4 tane el açması yufka
1 şişe maden suyu
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Veya zeytinyağı, tereyağı birlikte olabilir.

İçine;
Beyaz peynir
Ya da istenilen bir iç malzeme
Hazırlanışı:
Maden Suyu (3/4 kullandım.) ve zeytinyağını karıştıralım. Yufkanın birini serip her yerine sosdan sürelim.
İkinci yufkayı üzerine alıp, tekrar sos sürelim. Üç -dört parmak eninde Şeritler keselim. Ortaya kadar sarıp seritleri keselim.
Malzemeyi koyup muska şeklinde saralım. Dört yufkayla tam bir tepsi çıkıyor.
Üzerine bir kaşık sos ayırıp, bir yumurta sarısıyla çırpalım. Böreklere sosu sürüp, susam veya çörekotu serpip 180 -200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun..

Εύκολη πίτα με σόδα

Συστατικά:
4 από το άνοιγμα του χεριού είναι μαλακό
1 φιάλες μεταλλικού νερού
Ελαιόλαδο κοντά σε 1 φλιτζάνια τσαγιού
Ή ελαιόλαδο, το βούτυρο μπορεί να είναι μαζί.

Μέσα ·
Λευκό τυρί
Ή ένα επιθυμητό εσωτερικό υλικό

Προετοιμασία:
Μεταλλικό νερό (χρησιμοποίησα 3/4) και ας ανακατεύουμε το λάδι. Ας βάλουμε ένα από τα yufkanin και να το οδηγήσουμε σε όλο το sosdan.

Ας πάρουμε το δεύτερο κουτί και να το βουτήξουμε πάλι στη σάλτσα. Ας κόψουμε τις λωρίδες των τριών-τεσσάρων δαχτύλων. Ας το τυλίξουμε μέχρι να έρθει και να κόψουμε τις ταινίες.

Ας βάλουμε το υλικό και να το τυλίξουμε με τη μορφή του φυλαχτό. Ένας πλήρης δίσκος βγαίνει με τέσσερις yufkayla.

Ας βάλουμε μια κουταλιά σάλτσα πάνω του και να το μαστίγιο με κρόκο αυγού. Ας βάλουμε τη σάλτσα στα ντόνατς και να την μαγειρέψουμε στο σουσάμι ή corekotu πασπαλίζουμε 180-200 βαθμούς.

Να το χαίρεστε..



ένας φιλόσοφος-αυτοκράτορας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-1:49

30.971 προβολές
Στην πρώτη γραμμή του πολέμου, μέσα σ' ένα αντίσκηνο, κατέγραφε τους συλλογισμούς του, έδινε στον εαυτό του συμβουλές, τον εμψύχωνε με τη δύναμη της φιλοσοφίας. Με σκοπό να σταθεί συνεπής στις ιδέες που είχε ενστερνιστεί από τα νιάτα του, να αντέξει τις δυσκολίες, να μην παρασυρθεί από τον χείμαρρο των γεγονότων, να μην καταλήξει ένας συνηθισμένος άνθρωπος της εξουσίας, αλλά να παραμείνει αυτό που ήταν: ένας φιλόσοφος-αυτοκράτορας.
Δεν σκόπευε να τα δημοσιεύσει. Έγραφε για να κρατηθεί δυνατός. Δεν πίστευε στην υστεροφημία. Δεν πίστευε καν ότι θα τον θυμάται κανείς. Όμως διαψεύστηκε. Δεκαοχτώ αιώνες πέρασαν από τότε, και τα ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ζουν ακόμη.



Δημοφιλείς αναρτήσεις