► Πλέσκα
Ώσπου να πεις "πίτα" έγινε!
• 2 αβγά
• ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
• αλάτι
• ½ κιλό φέτα
• 800 γρ. πράσα ζεματισμένα
• 750 γρ. καλαμποκάλευρο
• 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Η πλέσκα είναι είδος βλάχικης πίτας. Παρόμοια πίτα φτιάξαμε στον παλιό Άγιο Αθανάσιο το Φεβρουάριο του 2006 (βλ. Παρόμοιες Συνταγές). Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ νόστιμη!
Βήμα 1: Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε με το χέρι τα 650 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και λάδι, προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
Βήμα 2: Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Βήμα 3: Χτυπάμε τα αβγά και τα βάζουμε σ' ένα μπολ μαζί με τα πράσα και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη.
Βήμα 4: Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, μουσκεύουμε με λάδι και νερό και ψήνουμε την πίτα στους 180οC για περίπου 1 ώρα.
toarkoudi.gr
Ώσπου να πεις "πίτα" έγινε!
• 2 αβγά
• ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
• αλάτι
• ½ κιλό φέτα
• 800 γρ. πράσα ζεματισμένα
• 750 γρ. καλαμποκάλευρο
• 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Η πλέσκα είναι είδος βλάχικης πίτας. Παρόμοια πίτα φτιάξαμε στον παλιό Άγιο Αθανάσιο το Φεβρουάριο του 2006 (βλ. Παρόμοιες Συνταγές). Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ νόστιμη!
Βήμα 1: Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε με το χέρι τα 650 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και λάδι, προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
Βήμα 2: Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Βήμα 3: Χτυπάμε τα αβγά και τα βάζουμε σ' ένα μπολ μαζί με τα πράσα και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη.
Βήμα 4: Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, μουσκεύουμε με λάδι και νερό και ψήνουμε την πίτα στους 180οC για περίπου 1 ώρα.
toarkoudi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου