Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πλέσκα

Πλέσκα

Ώσπου να πεις "πίτα" έγινε!

• 2 αβγά
• ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
• αλάτι
• ½ κιλό φέτα
• 800 γρ. πράσα ζεματισμένα
• 750 γρ. καλαμποκάλευρο
• 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Η πλέσκα είναι είδος βλάχικης πίτας. Παρόμοια πίτα φτιάξαμε στον παλιό Άγιο Αθανάσιο το Φεβρουάριο του 2006 (βλ. Παρόμοιες Συνταγές). Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ νόστιμη!

Βήμα 1: Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε με το χέρι τα 650 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και λάδι, προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.

Βήμα 2: Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.

Βήμα 3: Χτυπάμε τα αβγά και τα βάζουμε σ' ένα μπολ μαζί με τα πράσα και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη.

Βήμα 4: Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, μουσκεύουμε με λάδι και νερό και ψήνουμε την πίτα στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

toarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις