Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σταφίδα η μαγική τροφή !

http://www.agrotikabook.gr

Σταφίδα η μαγική τροφή !

Τετ, 2013-02-27 20:00

Η σταφίδα αποτελεί ασπίδα προστασίας του οργανισμού , έχοντας πολλές ευεργετικές ιδιότητες . Χρησιμοποιείται από την εποχή των προγόνων μας έως και σήμερα σε ευρεία μορφή , κυρίως σε επιδόρπια κ στα πρωινά γεύματα.
Η σταφίδα προέρχεται από το αφυδατωμένο σταφύλι ,σε έκθεση στον ήλιο ή σε ξηραντήρες, διακρίνεται σε ξανθή και μαύρη . Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποδίδει 60 θερμίδες ανά 10 σταφίδες .
Ιδανικό θρεπτικό σνακ για πεζοπόρους / ορειβάτες , βρίσκεται σε συσκευασία που μεταφέρεται και αποθηκεύεται εύκολα προσφέροντας άμεση ενέργεια . Οι σταφίδες αποτελούν αποτελεσματική θεραπεία στην αναιμία ,την δυσκοιλιότητα , την οξέωση και την ανάκτηση βάρους. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες .
Είναι γνωστό πως τα παιδιά αγαπούν πολύ τη ζάχαρη, η μεγάλη κατανάλωση της όμως ποσότητα προκαλεί τερηδόνα. Αυτή η ανάγκη μπορεί να αντικατασταθεί με μια χούφτα σταφίδες καθημερινά ή σε προσθήκη σπιτικού κέικ . Μια πολύ σημαντική ιδιότητα για την ηλικία αυτή είναι πως καταστέλλουν την ανάπτυξη μικροβίων στο στόμα και προλαμβάνουν την ανάπτυξη τερηδόνας .
Οι ευεργετικές δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ, περιέχουν ικανές ποσότητες σε σίδηρο επομένως βελτιώνουν καταστάσεις σιδηροπενικής αναιμίας. . Μειώνουν την χοληστερίνη , τις αιμορροΐδες και την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου . Επίσης , λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας , άριστος ο συνδυασμός με τη βρώμη στο πρωινό σας .
Τέλος, να αναφερθεί πως είναι πλούσιες σε κάλιο, κατάλληλο σνακ για αθλητές , σελήνιο και βιταμινών Α και Β (όραση ). Φυσικά ,είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την σεξουαλική απόδοση λόγω της παρουσίας του αμινοξέος αργινίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις