Φτιάχνω ολόφρεσκο, σπιτικό τυρί
www.agrotikabook.gr
Φτιάχνω ολόφρεσκο, σπιτικό τυρί
Δευ, 2013-04-22 18:30
Το τυρόγαλα
Αφού σουρώσετε όλα τα πηγμένα κομμάτια θα σας μείνει το τυρόγαλα. Μην το πετάξετε.
Είναι εξαιρετικά θρεπτικό, νοστιμότατο και άπαχο. Κρατήστε το σε μπουκάλια στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε αντί για ζωμό και να βράσετε σε αυτό ρύζι, ζυμαρικά, σούπες, όσπρια ή λαχανικά.
Για περίπου ½ κιλό τυρί (μπορείτε και να διπλασιάσετε τις ποσότητες)
- 2½ λίτρα γάλα ολόπαχο (κατά προτίμηση μίγμα πρόβειο και κατσικίσιο)
- 6 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι ή μίγμα λεμόνι και ξύδι
- 3/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- αλάτι (κατά βούληση)
Το υπέροχο αυτό φρέσκο τυρί τρώγεται όπως είναι, περιχυμένο με μέλι ή ανακατεμένο με φρέσκα αρωματικά χορταράκια και κρεμμυδάκι ή σκόρδο σαν μεζές. Θα το χρησιμοποιήσετε επίσης για να κάνετε παραδοσιακές μυζηθρόπιτες και Cheese Cake.
bostanistas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου