Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σκόρδο για πονεμένα πόδια

http://www.agrotikabook.gr/%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1

Σκόρδο για πονεμένα πόδια

Λιώστε μερικές σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες μέχρι να γίνουν πολτός και έπειτα αραιώστε με ελαιόλαδο. Έχετε έτσι δημιουργήσει μία φυσική αλοιφούλα, με την οποία μπορείτε να τρίψετε τα μέρη του σώματος που υποφέρουν από ρευματικούς, αρθριτικούς πόνους!
Ιδανικά μετά τη χρήση καλύψτε τα σημεία με μάλλινο πανί. Με την ίδια αλοιφή μπορείτε να κάνετε μασάζ στα κουρασμένα ποδια σας... Το σκόρδο είναι πολυετές, ποώδες, ιθαγενές φυτό που ανήκει στο γένος Άλλιο και η καταγωγή του είναι από την Ασία.
Έχει βολβώδες στέλεχος και τα φύλλα μέχρι τη μέση περίπου είναι επίπεδα και λεία. Ο βολβός του σκόρδου ή κεφάλι αποτελείται από πολλά μικρά βολβοειδή μέρη που λέγονται σκελίδες και έχουν κοινή βάση καλύπτονται δε όλα μαζί από 3-5 μεμβράνες που έχουν μορφή σωληνοειδούς θήκης. Κάθε θήκη σχίζεται σε μία μορφή φύλλου σχήματος λόγχης που είναι λίγο μικρότερο από αυτό του κρεμμυδιού.
Γνωστό από την αρχαιότητα αφού το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Η φύτευση του σκόρδου στην χώρα μας γίνεται από τον Οκτώβριο για τα νωπά σκόρδα μέχρι το Φεβρουάριο για τα ξερά. Ο βολβός δημιουργείται κατά την Άνοιξη όταν και οι μέρες είναι μεγαλύτερες. Η συγκομιδή γίνεται κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Τα σκόρδα ξεριζώνονται, αφήνονται να μαραθούν και στη συνέχεια γίνονται αρμαθιές και στέλνονται στην αγορά.
agrokalliergeia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις