Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κυδώνια ψητά(με ή χωρίς γιαούρτι)

Αρχαίων Γεύσεις.

Φωτογραφία: Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφροδισιακό γλυκό από την Αρχαία Ελλάδα, που έχει την πρωτοτυπία της ιδανικής εξισορρόπησης των γεύσεων!
Κυδώνια ψητά(με ή χωρίς γιαούρτι)
Υλικά
2 μεγάλα κυδώνια
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξανθές σταφίδες
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό τους. Ανακατεύουμε το μέλι, με την κανέλα, τις σταφίδες και το κόκκινο κρασί και τα ρίχνουμε στην κοιλότητα των κυδωνιών. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα. Τα βάζουμε με λίγο νερό σε αντικολλητικό σκεύος και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε στο φούρνο επί 1 ώρα περίπου, στους 200ο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με ή χωρίς γιαούρτι.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφροδισιακό γλυκό από την Αρχαία Ελλάδα, που έχει την πρωτοτυπία της ιδανικής εξισορρόπησης των γεύσεων!

Κυδώνια ψητά(με ή χωρίς γιαούρτι)
Υλικά
2 μεγάλα κυδώνια
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξανθές σταφίδες
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό τους. Ανακατεύουμε το μέλι, με την κανέλα, τις σταφίδες και το κόκκινο κρασί και τα ρίχνουμε στην κοιλότητα των κυδωνιών. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα. Τα βάζουμε με λίγο νερό σε αντικολλητικό σκεύος και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε στο φούρνο επί 1 ώρα περίπου, στους 200ο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με ή χωρίς γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις