Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Στα Σουμεριακά κείμενα αναφέρεται ότι ...

Στα Σουμεριακά κείμενα αναφέρεται ότι οι ανουννάκι δημιούργησαν τους ανθρώπους της μαύρης φυλής ώστε να δουλεύουν ως σκλάβοι τους. «Ο Ανού, ο Ενλίλ και η Νινχούρσαγκ έφτιαξαν τους μαυροκέφαλους» (Ο Κατακλυσμός, Στήλη 1) ‘Όταν αντί για ανθρώπους οι θεοί έκαναν τις δουλειές, βαστούσανε τα βάρη, ο φόρτος των θεών πολύ μεγάλος ήταν. Η δουλειά σκληρή πολύ, αβάσταχτος ο κόπος. Οι επτά μεγάλοι Ανουννάκι έβαλαν τους Ιγκίγκι να κάνουν τις δουλειές» (Ατραχάσις, Στήλη 1)
Οι Ανουννάκι του ουρανούς τους Ιγκίγκι έβαλαν τη δουλειά να φορτωθούνε. Οι θεοί να σκάψουν έπρεπε κανάλια, αυλάκια να καθαρίσουν για τη χώα απαραίτητα» (Ατραχάσις, Στήλη 1)
Του μόχθου τους μετρούσανε τα χρόνια, την κατάχρηση τρεις χιλιάδες εξακόσια χρόνια ανέχτηκαν, μερόνυχτα σκληρή δουλειά. Στενάζανε και αλληλοκατηγοριούνταν, πάνω στο χώμα που έσκαψαν γκρίνιαζαν» (Ατραχάσις, Στήλη 1),
Ο καθένας από μας τους θεούς κήρυξε πόλεμο. Το σκάψιμο πια πάψαμε. Ο μόχθος είναι υπερβολικός, μας τρώει. Η δουλειά μας είναι πολύ σκληρή. Πολύς ο κόπος. Έτσι ο καθένας από μας τους θεούς, συμφώνησε στον Ενλίλ να παραπονεθεί» (Ατράχαρσις, Στήλη 3)
Ο Ένκι έκανε τη φωνή του ν΄ακουστεί στους θεούς, τους αδελφούς του, μίλησε, «Γιατί τους κατηγορούμε; H δουλειά τους ήταν σκληρή πολύ, ο μόχθος τους μεγάλος. Η Μπέλετ ίλι, η θεά της μήτρας είναι εδ΄δω. Ένα θνητό άνθρωπο ας δημιουργήσει, το φορτίο να βαστάξει. Το φορτίο να σηκώσει, τη δουλειά του Ενλίλ. Ο άνθρωπος των θεών το φορτίο ας βαστάξει» (Ατραχάσις, Στήλη 4)
Αυτό το ο Ένκι έκανε τη φωνή του να ακουστεί στους θεούς γιατί εμένα μου θυμίζει τους ανθρώπους της Νάσα όταν μιλούν με τους αστροναύτες στο διάστημα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις