Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Robert Baden-Powell ο ιδρυτής του Προσκοπισμού

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Robert Baden-Powell 01/08/2014Το πρόσωπο της ημέραςΜορφές της Ευρωπαϊκής ιστορίαςistorikos Ο Άγγλος στρατηγός Robert Baden-Powell (1857-1941) είναι ο ιδρυτής του Προσκοπισμού. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και υπηρέτησε στην βρετανική αποικία της Ινδίας. Κατά την διάρκεια της ζωής του, έλαβε αρκετές τιμητικ…
istorikoiperipatoi.gr

Ο Άγγλος στρατηγός Robert Baden-Powell (1857-1941) είναι ο ιδρυτής του Προσκοπισμού. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και υπηρέτησε στην βρετανική αποικία της Ινδίας. Κατά την διάρκεια της ζωής του, έλαβε αρκετές τιμητικές διακρίσεις και ανακηρύχθηκε Λόρδος.
Ο Powell ίδρυσε το πρώτο Τάγμα Προσκόπων την 1η Αυγούστου 1907, στο Brownsea Island της Αγγλίας. Στο Τάγμα, συμμετείχαν αρχικά 20 αγόρια και έφηβοι, οι οποίοι μυήθηκαν στις αρχές της πειθαρχίας και της εθελοντικής βοήθειας. Το Τάγμα, που είχε την μορφή εκπαιδευτικής κατασκήνωσης στο ύπαιθρο, εφάρμοζε τις οργανωτικές προτάσεις του Powell, όπως αυτές εκφράζονταν στην δημοφιλή μονογραφία του Aids to Scouting (1903).   
Ο Powell, που θεωρείται ο πατέρας του προσκοπισμού, ανακηρύχθηκε ως Μεγαλόσταυρος Ιππότης. Για την καθιέρωση της ιδέας του προσκοπισμού, ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το 1928. Αρκετά πανεπιστήμια, αναμεσα τους της Οξφόρδης και του Cambridge, τον αναγόρευσαν επίτιμο διδάκτορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις