Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ψημένο κουνουπίδι με μπεσαμελ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1903573776406062?__tn__=-R
Mismutfak
Karnabaharın en güzel hali bence😉yani bizde durum bu ☺️
özellikle karnabaharı yemeyen çocukların annelerine mutlaka tavsiye ediyorum✌🏻✌🏻
.
.
FIRINDA KARNABAHAR 💙
.
.
💥1 orta boy karnabahar
💥1 kurusoğan 💥2 diş sarımsak 💥250-300 gr kıyma
💥1 çay bardağı domates sos yoksa 2 adet iri sulu domates
💥1 tatlı kaşığı silme tuz
💥karabiber,pulbiber
💥1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
💥yarım çay bardağı zeytinyağı
BAŞAMEL SOS İÇİN
💥3 yemek kaşığı un
💥1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ +4 yemek kaşığı sıvıyağ
💥2,5 su bardağı süt
💥yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
ÜZERİ İÇİN
💥1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar
Karnabaharı çiçeklerinden ayırıp,suda haşlayın,haşlama suyuna yarım kahve fincanı kadar süt ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın,borcama dizin,önce kıymayı ardından sıvıyağ ve tereyağ ekleyip soğanı kavurun.domates sosunu ekleyip iyice pişirin tuz ve baharatları atıp yarım su bardağı su ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirin,karnabaharların üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yayın
Başamel sos İçin unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun daha sonra soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın tuz ve karabiber atıp boza kıvamına gelince kıymalı harcın üzerine eşit şekilde dökün,üzerine kaşar peyniri rendesini serpip,önceden ısıtılmış 180-200 derece aralığında (karnabaharınızı ne kadar yumuşak haşladıysanız fırında pişirme derecesini siz tayin edin) ,yemeğiniz servise hazır✌🏻
Το κουνουπίδι είναι το πιο όμορφο χαλί νομίζω 😉 έτσι έχουμε την κατάσταση ☺️
Σίγουρα προτείνω τις μητέρες των παιδιών που δεν τρώνε κουνουπίδι ✌🏻✌🏻
.
.
Ψημένο κουνουπίδι 💙
.
.
💥 1 μέτριο κουνουπίδι
💥 1 KURUSOGAN 💥 2 δόντια σκόρδο 💥 250-300 γρ κιμά
💥 1 φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτας ή 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες
💥 1 γλυκό κουτάλι διαγραφή αλατιού
💥 πιπέρι, πάπρικα
💥 1 κουταλιές της σούπας γεμάτη βούτυρο
💥 μισό τσάι κούπες ελαιόλαδο
Για basamel σως
💥 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
💥 1 κουταλιές σούπας, βουτύρου + 4 κουταλιές του πετρελαίου
💥 2,5 νερό κούπες γάλα
💥 μισό κουταλάκι του αλατιού και πιπέρι
Όβερ.
💥 1 σούπα μπολ τριμμένο τσένταρ
Να το βγάλεις από τα λουλούδια του κουνουπίδι, να το βράσεις στο νερό, να προσθέσεις γάλα στο βραστό νερό όσο και το μισό βράσιμο μέχρι το μαλακό, το borcama φάκελο, το κάνω, μετά να προσθέσεις το λάδι και το βούτυρο και την κουτάλα το κρεμμύδι. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και το μαγειρεύετε καλά, πετάξτε το στο αλάτι και τα μπαχαρικά και το μαγειρεύετε με μισό ποτήρι νερό και το μαγειρεύετε στο φως για να μείνει ελαφρύ ζουμερό, και
Για τη σάλτσα basamel, θα μπορείτε να προσθέσετε κρύο γάλα και στη συνέχεια να προσθέσετε κρύο γάλα και να το μείγμα γρήγορα, και όταν πρόκειται για την υφή του αλατιού και του πιπεριού, θα μπορείτε να το αγγίξετε ομοιόμορφα στα δίδακτρα του κιμά, και Θα μπορείτε να εξάπλωση να διορίσει το βαθμό της μαγειρικής), το φαγητό σας είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει ✌🏻

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις