Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Διαδρομές στον αέρα του Χρήστου Ιακωβίδη

http://www.onestory.gr/post/22149189936

_ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

του Χρίστου Ιακωβίδη *
.
Γερος πια κοντα στα 80 κ με συντροφια τις αναμνησεις του.
Ανοιξε τον ντοσιε με τα διηγηματα του. Εγραφε, του αρεσε να γραφει. Εστελνε δεξια κ αριστερα διαφορες ιστοριες του χωρις να τον ενδιαφερει η δημοσιευση τους. Πηρε μια ιστορια κ αρχισε να τη διαβαζει φωναχτα στον εαυτο του: Σκυλος κ ανθρωπος
Ανοιξε την TV, την κοιταξε για λιγο κ υστερα την εκλεισε. Αναρωτηθηκε τι γυρευει αυτο το επιπλο αυτη η συσκευη στο σπιτι του. Ενας δαιμονας. Βλεπει παντου καταστροφες κ χαλαζι. Μαυρο κ ξανα μαυρο, που κ που λιγο γκρι. Κ να φανταστεις πληρωνουμε για εγχρωμες συσκευες κ wide screen κ TFT k τετοια. Εκλασε δυνατα. Ειχε φαει φασολαδα. Βρωμισε ο τοπος, ασφυξιογωνα αερια. Beans gases. Ειδε το σκυλο του να τον κοιταζει απορημενα κ την εκανε γρηγορα για το διπλανο δωματιο. Ξανακλασε. Πιο δυνατα απο πριν. “Η φασολαδα κ δεν εβρασε καλα”, σκεφτηκε.
Φωναξε τον σκυλο του:Τζακ, παμε βολτα. Ο Τζακ εμφανιστηκε δυστακτικα στην πορτα κοιταξε δεξια κ αριστερα κ  μπηκε με προφυλαξεις στο δωματιο πατωντας στις πατουσες του σαν γατα, Ξεκινησαν τη βολτα τους. Περασαν το τσιμεντενιο πεζοδρομιο διεσχισαν την ασφαλτο ανεβηκαν στο απεναντι τσιμεντενιο πεζοδρομιο κ συνεχισαν στο παραδιπλα πλακοστρωτο. Τελικα βρηκαν χωμα κ πο Τζακ κατουρησε με ανακουφιση. Επιτελους.
Απεναντι η Ακροπολις με φοντο τον αττικο ουρανο. Φτασαν στη πλατεια. Ανταλλαξαν χαμογελα με τους περαστικους. Κατσαν κ οι δυο σκυλος κ ανθρωπος σε ενα παγκακι. Κλεισαν τα ματια σχεδον ταυτοχρονα, σκυλος κ ανθρωπος. Εβαλε το χερι ο ανθρωπος  πανω στο σκυλο κ ο σκυλος πανω στον ανθρωπο.
Ανοιξαν τα ματια κ κοιταχτηκαν. Ο ανθρωπος ξανανιωσε εκεινη τη γνωστη δυσφορια στο στομαχι. Δεν αντεξε κ ξανακλασε για πολοστη φορα. Ο σκυλος καπως ταραχτηκε, αυτος το προσεξε κ τον ελυσε. Πηγε κατευθειαν σε μια σκυλιτσα αδιαφοροντας για τροπους κ τετοια.
-Εισαι;Της ειπε γαυγιστικα.
-Ειμαι, του ειπε αυτη.
Αυτος για πολλοστη φορα δεν αντεξε κ εριξε ακομα μια δυνατη πορδη. Ενοιωσε να βρωμα το συμπαν. Τα  ειχε κανει πανω του.
Εκανε ενα μορφασμο γελιου κ μετροφυλλησε λιγο τα χαρτια με τις ιστοριες κ πηρε στη  τυχη αλλη μια ιστορια: Παρασκευη κ Παρασκευη κ γλυστρησε μεσα της διαβαζοντας ψιθυριστα:
Παρασκευη κ Παρασκευη
-Πως σε λενε;
-Παρασκευη.
-Eμενα Χριστο.
Ανταλλαξαν 2-3 κουβεντες. Μα το χαμογελο σου μια απολαυση, της ειπε, κ συνεχισε: Θα σου γραψω μια ιστορια κ την Παρασκευη στις 9 κ 30 να βρεθουμε να σου τη δωσω, ΟΚ;. ΟΚ του ειπε η Παρασκευη.
Ετσι η Παρασκευη θα βρεθει με μενα κ ισως με την ιστορια.
Γυναικες. Μια ιστορια, η ενα ομορφο παραμυθι;
Ολοκληρη η ανθρωπινη ιστορια των σχεσεων ειναι ενας πολεμος μεταξυ των δυο φυλων. Ισως ο πιο αιματηρος απο ολους τους πολεμους με τα πιο πολλα θυματα κ τραυματιες κ παραπλευρες απωλειες.
Την κοιταξε στα ομορφα ματια της. Πραγματικα ομορφα μεσα σε ενα ομορφο χαμογελο. Ετσι αστραπιαια οπως γνωριστηκαν, ετσι αστραπιαια αγκαλιαστηκαν, ετσι αστραπιαια φιληθηκαν, ετσι αστραπιαια εκαναν ερωτα μπαινοντας ο ενας μεσα στον αλλο. Γυμνοι διπλα στη θαλασσα, στο ανοιξιατικο κυμα. Ενα μυρμηγκακι σε περπατησε πανω στην πλατη σου κ γω το ακολουθησα γλειφοντας τη ραχη σου, ανεβαινοντας την οροσειρα σου. Μα ενα τσιμπιμα στο ποδι με αναγκασε να σταματησω. Ηταν ενα καβουρακι που με αναγκασε να σταματησω. Χαμογελασαμε κ οι δυο μας κ αγκαλιαστηκαμε με περισσοτερο παθος αδιαφοροντας για τα ζουζουνια κ τα τερατακια του κοσμου. Ημουν για σενα κ ησουν για μενα. Ολα τα πραγματα ειμασταν εμεις.
Εφτασε η Παρασκευη. Τελειωσα την προπονηση στην τοξοβολια μου στις 9 κ ξεκινησα να παω στο cafe “Κεντρικο” για τη συναντηση των 9 κ 30 με την πιο πανω ιστορια στο τσεπακι μου σε χαρτι Α4 διπλωμενο στα 4 για να της τη δωσω. 50 μετρα πριν το cafe “Κεντρικο” συναντηθηκα με ενα αλλο στεκακι το cafe “Απροοπτο”. Χωρις πως κ γιατι μπηκα μεσα στο cafe “Απροοπτο”.
Η ιστορια γραμμενη στο Α4 κ διπλωμενο στα 4 δεν παραδοθηκε ποτε στον αμεσα δικαιουχο. Σταλθηκε στο site onestory. gr για καθε νομιμη χρηση.
αγαπω τις γυναικες
ενα πορτοκαλι, ενα μηλο, φραουλα, μπανανα,
ροδακινο, φυστικια αραπικα, φυστικια κασιους,
φυστικια Αιγινης, πεπονι, συκο, γλυκο καρυδακι κουταλιου, μελι.
ενα ποτηρι μεθυστικη μπυρα κ αλλο ενα. Stop. Tελεια.
-Αλκοτεστ, ειπα στον barman, οδηγω.
Μυρισα το δυοσμο στη γλαστρα κ βγηκα εξω.
Εκλεισε τον ντοσιε. Αναψε ενα τσιγαρο, πηρε το αλουμινοχαρτο απο τα τσιγαρα κ εγραψε:
γεγονοτα, γεγονοτα, γεγονοτα,
ολα ενα δολωμα για
να πιαστει το ψαρι. Εγω δηλαδη η εσυ.
κ το δολωμα συνηθως ειναι κατι ελκυστικο:Μια γυναικα,
λεφτα, δοξα, εξουσια, χειροκροτημα.
Διπλωσε το αλουμινοχαρτο κ το εκανε αεροπλανακι, το πεταξε ψηλα κ αυτο εκανε
ενα δυο γυρους στο δωματιο κ προσγειωθηκε ομαλα στον καναπε.
Διαδρομες στον αερα,
διαδρομες στον αερα.
τελος
.
Ο Χρίστος Ιακωβίδης είναι Κύπριος που μένει στην Ελλάδα. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι μηχανικός μηχανολόγος. Του αρέσει να γράφει.
[ facebook ] [ e-mail ]

 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις