Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Καλαμποκόψωμο

Φωτογραφία: (Bessy) Kαλημέρα! 

Καλαμποκόψωμο(Μπομπότα) για σήμερα! Αγαπημένο!





Υλικά

2 κούπες καλακομποκάλευρο,ίσως και λίγο παραπάνω
2 κούπες φαρίνα
2 κουταλιες ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού μπέiικν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 της κούπας σπορέλαιο
1 κούπα σταφίδες ξανθές(προαιτερικά)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά σε μια λεκάνη και κάντε ένα λάκκο στη μέση. Ρίξτε τα αυγά,το γάλα και το λάδι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι,παίρνοντας  λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο,ώσπου να γίνει  ένα λείο μείγμα. Ρίξτε και ανακατέψτε τις σταφίδες,αν βάλετε.
Βουτυρώστε και αλευρώστε 2 φόρμες(22x9 εκ) και μοιράστε το μείγμα ή βάλτε το όλο σε ένα ταψάκι 30εκ. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 25'30'! Σερβίρεται χλιαρή!

Καλή Επιτυχία!
Αρτοποιεια & Συνταγες.
Καλαμποκόψωμο (Μπομπότα) για σήμερα! Αγαπημένο!

Υλικά

2 κούπες καλακομποκάλευρο,ίσως και λίγο παραπάνω
2 κούπες φαρίνα
2 κουταλιες ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού μπέiικν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 της κούπας σπορέλαιο
1 κούπα σταφίδες ξανθές(προαιτερικά)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά σε μια λεκάνη και κάντε ένα λάκκο στη μέση. Ρίξτε τα αυγά,το γάλα και το λάδι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι,παίρνοντας λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο,ώσπου να γίνει ένα λείο μείγμα. Ρίξτε και ανακατέψτε τις σταφίδες,αν βάλετε.
Βουτυρώστε και αλευρώστε 2 φόρμες(22x9 εκ) και μοιράστε το μείγμα ή βάλτε το όλο σε ένα ταψάκι 30εκ. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 25'30'! Σερβίρεται χλιαρή!

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις