πηγη http://www.facebook.com/photo.php?fbid=304272333013477&set=a.289322007841843.65962.264580240316020&type=1&theater
toarkoudi.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
4 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 κούπα νερό
βούτυρο λιωμένο
ελαιόλαδο
2 αυγά
½ λάχανο ξινό (βρασμένο και τσιγαρισμένο)
Κάθε φθινόπωρο κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βάζουμε σε μια
λεκάνη νερό με μια χούφτα αλάτι. Το αφήνουμε στην αρμιά για 1 με 1,5
μήνα να ξινίσει. Όταν είναι να φτιάξουμε οποιαδήποτε φαγητό, το βγάζουμε
από την αρμιά, ξεχωρίζουμε τα φύλλα του και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Για τη ζύμη της αρμιόπιτας βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, αλάτι και
νερό, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε. Μόλις γίνει η ζύμη, μοιράζουμε το
ζυμάρι σε 14 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τα μισά μπαλάκια με τον πλάστη και τα τοποθετούμε το ένα πάνω
στο άλλο, με βούτυρο ανάμεσά τους. Τα ξανανοίγουμε όλα μαζί και τα
στρώνουμε στο ταψί.
Έπειτα βάζουμε τη γέμιση. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα λάχανα. Τα στρώνουμε στο ταψί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το πάνω φύλλο, χρησιμοποιώντας
τα υπόλοιπα μπαλάκια. Καπακώνουμε την αρμιόπιτα, την λαδώνουμε κυρίως
στην άκρη και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά
περίπου.
toarkoudi.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου