Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κροκέτες με φακές και καρύδια



Κροκέτες με φακές και καρύδια

1 φλιτζάνι τσαγιού φακές μέτριες καφέ ή πράσινες
2 κουταλιές σούπας ξίδι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
10 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροκοπανισμένα
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
½ κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ξίδι και με τα χέρια μας δουλεύουμε το μίγμα έτσι ώστε να «σπάσουν» οι φακές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά.

Τα προσθέτουμε στις «σπασμένες» φακές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, τα καρύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, το σουσάμι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και στην συνέχεια τους αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί από όλες τις πλευρές.

Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.

ab.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις