Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Υπέρυθρη Θέρμανση η οικονομική



Υπέρυθρη Θέρμανση η οικονομική

Τα υπέρυθρα θερμαντικά σώματα λειτουργούν με τον πιο φυσικό τρόπο θέρμανσης όπως ακριβώς δηλαδή μας ζεσταίνει ο ήλιος. Με την υπέρυθρη θέρμανση δεν έχουμε θέρμανση αέρα, αλλά η θερμότητα μεταδίδεται μέσω ακτινοβολίας στα σώματα, έτσι ο αέρας δεν στροβιλίζεται οπότε δεν υπάρχει η αιώρηση σκόνης.

Ακόμα, η θερμοκρασία του αέρα είναι πιο χαμηλή από αυτή των τοιχωμά
των αλλά και των σωμάτων του χώρου μας. Σε συνάρτηση ο εισπνεόμενος αέρας είναι δροσερότερος και χωρίς σκόνες για αυτό κατά πολύ πιο υγιεινός. Αντικείμενα και τοιχώματα παραμένουν στεγνά και μεταδίδουν θερμότητα.

Η κατασκευή των υπερύθρων θέρμανσης πάνελ εξωτερίκα από γυαλί και εσωτερικά ένα τυπωμένο φιλμ με μόνωση και πλαίσιο αλουμινίου. Όταν η ηλεκτρική ενέργεια στέλνεται στον τυπωμένο φιλμ, στη συνέχεια, μετατρέπεται σε θερμότητα και εκπέμπονται υπέρυθρα κύματα.

Το θερμαινόμενο πλαστικό film εσωτερικά του σώματος με την μεταλλική επίστρωση πάνω από αυτό, καθιστά τον μοναδικό τρόπο παραγωγής υπέρυθρου φωτός. Χωρίς μηχανικές αντιστάσεις και κινούμενα μέρη τα θερμαινόμενα πλαστικά film είναι ανθεκτικά στον χρόνο και δεν υπόκεινται σε φθορά.

Σε περίπτωση υπερθέρμανσης του film πάνω από τους 110º, ο μηχανισμός διακοπής ρεύματος εγγυάται την διακοπή λειτουργίας του σώματος. Η γυάλινη επιφάνεια μπορεί να θερμάνει μέχρι 110 ° C. Το πλαίσιο δεν είναι θερμότερο από 25 ° C. Το πίσω μέρος του πίνακα καλύπτεται από πλάκα αλουμινίου.

Στο θερμάντικο σώμα υπάρχει ένας θερμοσυσσωρευτής, ο οποίος είναι σε θέση να συσσωρεύει ενέργεια και να την αποθηκεύει για πολύ χρόνο, έτσι υπάρχει η δυνατότητα μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας. Όταν φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία, το θερμαντικό σώμα σβήνει μέχρι να χρειαστεί να ξαναγεμίσει τον συσσωρευτή.

Υπέρυθρης θέρμανσης πάνελ μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν παντού: στα σπίτια, διαμερίσματα, κατοικίες, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία, βιομηχανικά και κτίρια γραφείων, θερμοκήπια και αίθρια, ακόμα και υπαίθριες παιδικές χαρές του καλοκαιριού θέρμανση, καφετέριες, κλπ.

iliothermansi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις