Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Φθινοπωρινή μαγεία στη διακόσμηση

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=304267866347257&set=a.289343191173058.65979.264580240316020&type=1&theater

Φθινοπωρινή μαγεία στη διακόσμηση
 
Αξιοποιήστε φυσικά υλικά για να δώσετε χρώμα στον χώρο σας. Κατακόκκινα μήλα, κολοκύθες στο χρώμα του ήλιου και φθινοπωρινά φύλλα δημιουργούν μια φυσική όαση ξεκούρασης και χαλάρωσης

Γράφει η Νέλλη Παρασκευοπούλου

Τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα χαρίζουν ζεστασιά και θαλπωρή στο σπίτι μας καθώς ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει. Κατακόκκινα μήλα, κολοκύθες στο χρώμα του ήλιου και φθινοπωρινά φύλλα δημιουργούν μια φυσική όαση ξεκούρασης και χαλάρωσης.

✿⊱╮ Διατηρήστε μερικά φθινοπωρινά φύλλα. Μπορείτε να τα σιδερώσετε ανάμεσα σε κόλλες κερωμένου χαρτιού, να τα αφήσετε στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα, να τα περάσετε σε ένα διάλυμα γλυκερίνης ή να τα πιέσετε ανάμεσα στις σελίδες μιας βαριάς εγκυκλοπαίδειας. Οταν ξεραθούν, χρησιμοποιήστε τα για να στολίσετε το σπίτι, είτε μέσα σε βάζα, δημιουργώντας συνθέσεις μαζί με εποχιακά φρούτα, ή ακόμα και σαν σουβέρ για το ποτό σας.

✿⊱╮ Τέχνη που... τρώγεται. Αγοράστε άφθονα φρούτα εποχής, όπως μήλα, αχλάδια, κολοκύθες, ξηρούς καρπούς, καλαμπόκι και γεμίστε μια απλή ξύλινη γαβάθα με τους φθινοπωρινούς καρπούς της φύσης. Μπορείτε να στολίσετε με αυτόν τον τρόπο το ράφι πάνω από το τζάκι ή τον μπουφέ της κουζίνας. Απολαύστε τα φρούτα στο καθημερινό σας μενού και συμπληρώστε τη σύνθεση μετά κάθε γεύμα.

✿⊱╮ Οταν αρχίζει να σουρουπώνει, και πριν ανάψετε τα φώτα, δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα ανάβοντας μερικά κεριά από φυσικό μελισσοκέρι. Το απαλό τους άρωμα είναι ευεργετικό για την ψυχική διάθεση.

✿⊱╮ Αντιγράψτε τα χρώματα της φύσης, προσθέτοντας στη διακόσμηση του σπιτιού ένα ριχτάρι και μαξιλάρια στις αποχρώσεις του φθινοπώρου: πορτοκαλί, χρυσαφί, μπορντό, μελί, βαθύ πράσινο. Συνοδέψτε το πρωινό σας με κούπες του καφέ με φθινοπωρινά σχέδια.

✿⊱╮ Φτιάξτε μια ατζέντα για το φθινόπωρο, στολίζοντας ένα απλό τετράδιο με σκληρό εξώφυλλο με μερικά αποξηραμένα φθινοπωρινά φύλλα. Συγκεντρώστε στην ατζέντα σας τις αγαπημένες σας φθινοπωρινές συνταγές, τα ραντεβού της εποχής, τις καθημερινές σας σκέψεις, τα ωράρια των παιδιών, το δικό σας πρόγραμμα για τον ελεύθερο χρόνο.

✿⊱╮ Το φθινόπωρο συνδέεται με το στοιχείο του νερού. Τα πουλιά αποδημούν, τα φύλλα των δέντρων πέφτουν, ο οργανισμός μας αρχίζει την προετοιμασία για να αντιμετωπίσει το κρύο του χειμώνα. Ακολουθήστε τους ρυθμούς της φύσης τοποθετώντας μια γαβάθα με νερό στο σημείο του σπιτιού που προτιμάτε. Παρατηρήστε πώς εξατμίζεται το νερό, και κάθε φορά που θα προσθέτετε όσο χρειάζεται αφιερώστε λίγο χρόνο στα δικά σας συναισθήματα, και τα πράγματα που ίσως θέλετε να απομακρυνθούν από τη ζωή σας.

Ετοιμάστε το σπίτι
Σε λίγο θα κλείσουμε τα παράθυρα και θα χρειαστεί να ανάψουμε τη θέρμανση. Φροντίστε εγκαίρως τις μικρές λεπτομέρειες που θα σας εξασφαλίσουν μια υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.

■ Αδειάστε το ψυγείο και καθαρίστε το σχολαστικά. Πετάξτε όσα τρόφιμα έχουν χαλάσει, κάντε απόψυξη και πλύντε τα ράφια με ένα μείγμα από νερό και σόδα μαγειρικής για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές.

■ Ξεσκονίστε καλά τα καλοριφέρ με ιδιαίτερη προσοχή στο πίσω μέρος όπου μαζεύεται σκόνη.

■ Κάντε συντήρηση στα κλιματιστικά και καθαρίστε τα φίλτρα.

■ Φωνάξτε τον ειδικό για να καθαρίσει τον καυστήρα της θέρμανσης, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά και να εξασφαλίσετε την ομαλή και ασφαλή λειτουργία.

■ Καθαρίστε τις καμινάδες για να λειτουργήσει σωστά το τζάκι και να αποφύγετε το δυσάρεστο φαινόμενο της κάπνας.

■ Φροντίστε να κατεβάζετε κάθε μέρα τα σκουπίδια. Με κλειστά παράθυρα οι οσμές παραμένουν στην ατμόσφαιρα.

■ Αν αγοράσατε καινούργια έπιπλα ή χαλί, φροντίστε να το αφήσετε έξω μερικές μέρες για να αεριστεί καλά πριν τα βάλετε μέσα στο σπίτι. Αν έχετε σκοπό να βάψετε ένα δωμάτιο, κάντε το πριν ψυχράνει πολύ ο καιρός, ώστε να μπορείτε να αφήσετε ανοικτά τα παράθυρα. Προτιμήστε οικολογικές μπογιές σε κάθε περίπτωση.

■ Καθαρίστε με ατμό τα χαλιά και τις ταπετσαρίες των επίπλων, καθώς και το στρώμα του κρεβατιού για να απομακρύνετε τα ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες.

■ Αν σας αρέσει να ανάβετε κεριά μέσα στο σπίτι, προτιμήστε τα κεριά από φυσικό μελισσοκέρι ή παραφίνη καλής ποιότητας. Αποφύγετε με κάθε τρόπο τις θερμάστρες με κηροζίνη. Προτιμήστε μια ηλεκτρική θερμάστρα που δεν μολύνει την ατμόσφαιρα.

ethnos.gr
 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις